Keramická nebo zámková dlažba?

Nevíte, jaký typ dlažby zvolit kolem domu, na terasu nebo k bazénu? Rozhodujete se mezi zámkovou a keramickou dlažbou? Rádi Vám s výběrem poradíme a vybereme pro Vás to nejlepší řešení. Keramická nebo zámková dlažba?

Do štěrku, nebo na terče lze mimo betonové dlažby (popř. zámková dlažby) položit i keramickou dlažbu v síle 20mm. Stále více zákazníků si zvolí právě tuto variantu řešení. Výběr a designové provedení keramických dlažeb umožní výrazně lepší splnění barevné kompozice celého projektu. Betonová dlažba vyjde určitě ekonomicky nejlépe, ALE ...

Pokud má dlouhodobě působit pěkně, musí se impregnovat, což jsou dodatečné náklady, které se v čase opakují. Mastnotu je problém z tohoto povrchu vyčistit. Porézní povrch zámkové dlažby natáhne veškeré olejové skvrny do sebe a jejich eliminování je téměř nereálné. Navíc má betonová dlažba výrazně nižší počet barevných variací a tím je její použití většinou otázkou určitého kompromisu z pohledu designu. Keramická dlažba má oproti betonové dlažbě nasákavost pouze 0,1%. Pokud se vytvoří fleky, lze je bez větších problémů odstranit. Další, významná vlastnost keramické dlažby je její stálobarevnost - nemění design. Dnes není problém vybrat z nabídky věrohodného dekoru v podobě dřeva, kamene, cementu v rozličných odstínech,  kresbách a formátech, ke kterým se vyrábí např. i bazénové hrany atd. I cena dnes není na násobku betonové dlažby a ceny začínají okolo 700Kč / m2 s DPH.

Je tedy dobré si při výběru vždy pečlivě rozmyslet, co od položené dlažby očekáváte. Pokud Vám jde o to, aby výsledný prostor s dlažbou byl nejen nenáročný na údržbu, vzhledově přesně zapadal do konceptu a navíc dokázal stejný barevný efekt nabídnout i v řádu několika let, pak je keramická dlažba pro Vás jasnou volbou. V našem eshopu nebo i na naši vzorkové prodejně v Jičíně, si můžete prohlédnout opravdu ucelenou nabídku dlažby z keramiky v síle 2cm. A pokud se Vaše představy nebudou úplně shodovat aktuální nabídkou, rádi pro Vás, jako dovozci dlažby do ČR, zajistíme dodání a prodej konkrétního designu dlažby.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz